Menü
Kosaram

Működési elv

Hogy működik a Big Green Egg?

A Big Green Eggben megtalálható ősi bölcsesség és hagyomány, a modern technológia és a szabadalmaztatott eljárások egy minden elemében első osztályú terméket eredményeznek, amely ellenállóbb, erősebb, tartósabb és jobb hőkeringetést biztosít, mint bármilyen más szabadtéri sütő a piacon.

Egyszerű begyújtás

A Big Green Egg perceken belül eléri a kívánt hőmérsékletet és máris használatra kész. A saját márkás természetes faszén Amerikában készül tölgy és hickory fák keverékéből a tökéletes teljesítmény és eredmény érdekében. A faszén begyújtása gyors és egyszerű, mert a Big Green Egg kialakítása olyan légáramlást biztosít, mint egy kandallóban. Használj természetes gyújtókockát vagy elektromos grillgyújtót, és felejtsd el a gyújtófolyadékot egy életre!

Precíz hőmérséklet szabályozás

Grillezhetsz, füstölhetsz és süthetsz pontosan a kívánt hőmérsékleten az alsó és felső légrostélyok beállításának segítségével. Teljes mértékben a te kezedben van a hőmérséklet állítása, melyet néhány fokos tartományon belül tarthatsz bármikor. A Big Green Egg precíziós hőmérője 400 C fokig pontos értékekkel segít ebben. Sok beltéri sütő sem ér fel a Big Green Egg hőmérséklettartásához és pontosságához.

Biztonságosabb használat

A Big Green Egget teljesen biztonságos használni, mert a kerámia felület sosem lesz olyan forró, mint egy fém grillnél, és a hőforrás dupla kerámia fal mögött, védett helyen található.

Öntisztító

A Big Green Egg rozsdamentes acél grillráccsal és elegáns zöld külsővel rendelkezik, amely az egész élettartama alatt megőrzi a tojás gyönyörű színét és mindig könnyedén tisztítható kémiai anyagok használata nélkül. Belül, a hő segítségével minden odaszáradt szennyeződést könnyedén eltávolíthatunk, mint egy öntisztító sütőnél.

Légáramlás a kupolában

A légáramlás mozgatja a hőt az étel körül. A Big Green Egg kialakítása miatt légáramlatok alakulnak ki a tűztér alatt, majd a rácson keresztül felérnek a kupolába. A forró levegő keringése miatt ezután a kicsit hűvösebb levegő megindul lefelé a faszén irányába, ahol ismét felmelegszik és felemelkedik, és így tovább. Az ételek a bennük található felmelegedő és keringetett levek, nedvek által készülnek tökéletesre.

Hővezetés a rácson

A hővezetés az elsődleges módja a hő áramlásának, a tűztől a rácson keresztül az épp készülő ételbe. A fém különösen jó hővezető, és a fém rácsok, amelyen grillezel, legyenek mindig kellőképp átmelegítettek mielőtt étel készítéshez kezdesz, így a húsok megkapják azt az energiaátvitelt, amit megérdemelnek a főzés elején. Forróbb faszén ropogósabb külsőt eredményez a készülő ételnek.

Sugárzó hő közvetlenül a faszéntől

A közvetlen sugárzó hő teljesen különböző módon működik, mint a sütés más formái. Bármi, ami magas hőmérsékletre van melegítve, sugározza a hőt, így a forró szén egy faszenes grillben is sugárzó hőt ad le (faszenes sütés esetén 25%-ban a sugárzó hő süt). Ez körülbelül olyan infravörös energia, mint amit forró napsütésben érzel.

Vegyítsd az őcsi bölcsességet a modern technológiával

A Big Green Egg története körülbelül 3000 évvel ezelőtt indult a Távol-Keleten, amíg megszületett az ötlet Ed Fisher fejében az 1970-es években, hogy modernizálja ezt a koncepciót. A levegőáramlás szabályozása zárt térben a sütés érdekében ennek a keleti technológiának a tagadhatalan öröksége. A tandoori és kamado sütők általában agyagból készülnek, és a levegőáramlás szabályozásán keresztül állítható bennük a hőmérséklet. Ez az elv maradt a Big Green Egg alapja, amely rendkívüli képességeinek záloga.

Faszén - A természetes választás

A Big Green Egg által forgalmazott természetes faszén biztosítja a tökéletes eredményt, amelyet a tulajdonosok elvárnak. Brikett és más faszenek, melyek kémiai adalékokat tartalmaznak, a készülő ételben is rossz ízt hagynak. A Big Green Egg faszén fái FSC minősítéssel rendelkeznek és a fenntartható környezeti fejlődést segítik.

Gyorsan és könnyen begyújtható

Ha a Big Green Egg gyújtókockáit használod, 15 perc alatt sütésre kész a tojás. Hihetetlen, de igaz. Nem úgy, mint a fém bbq sütők, amelyeknél akár 45 percet is igénybe vehet ez a folyamat (nem is beszélve a kemencék begyújtásáról), a Big Green Eggnél ez harmadannyi idő. Egy gyújtókockát a faszén közepére helyezve a szén 10 perc alatt magas hőmérsékleten ég, újabb 5 perc múlva pedig a tető lecsukásával és a szellőzők kinyitásával már készen is állsz a sütésre.

Irányítás

A Big Green Eggel mindig nálad van az irányítás. Képes vagy steaket kérgesíteni, csirkét, pizzát sütni, lassan tűzön sütni sertéslapockát vagy akár fahéjas almát. A dupla szellőző rendszer, amelyet a Big Green Eggbe építettünk, hihetetlen rugalmasságot ad. A technológia itt elég egyszerű, de ezzel együtt csodálatosan hatékony is. A szellőzők segítik a levegő áramlását a tojáson keresztül, így ha teljesen kinyitod, sokkal erősebben izzik a faszén, így magasabb hőmérsékletet érhetsz el. Ha visszazárod valamennyire a szellőzőket, a hőmérséklet lecsökken, mert kevesebb oxigént áramoltatsz a Big Green Eggben. Ilyen egyszerű!

A Green Egg működési elve