Menü
Kosaram

Történetünk

Bemutatjuk a Big Green Egg varázslatot!

Mi vagyunk a Big Green Egg. Az vezet minket, hogy élvezve a természet által elénk tárt finom és hamisítatlan ízeket, világszerte megihlessük és boldoggá tegyük az embereket. Hívhatsz minket megszállottnak, hedonistának vagy egyszerűen csak foodie-nak. Azt valljuk, hogy érzékeink a legnagyobb ajándékok ahhoz, hogy teljesen kiélvezhessük az életet. Régi japán kamado hagyományokra alapozva kifejlesztettünk egy modern sütőt, hogy elővarázsoljuk a természet kifinomult ízeit. Egészséges és fenntartható módon. Aztán elneveztük annak, aminek látszik: ez egy Nagy Zöld Tojás!

A Big Green Egg története
A Big Green Egg használata

A Big Green Egg ősét már több mint 3000 éve használják Ázsiában. A múlt században Japánban állomásozó amerikai katonák megismerték ezt a különleges agyagedényt, a kamadót és megszerették a benne sütött ízletes ételeket. Hazavitték magukkal Amerikába, hogy ott is élvezhessék a benne készített finomságokat.

A Big Green Egget gyártó vállalatot 1974-ben alapították Amerikában, a Georgia állambéli Atlantában, hogy megismertessék az egész országgal ezt az ázsiai remekművet. Kezdetben a vállalat japán és kínai kamadókat importált, idővel azonban kifejlesztettek egy tökéletesített modellt, amiben a korábban használt agyagot egy, a NASA által kifejlesztett speciális kerámiával helyettesítették. Egyúttal úgy döntöttek, hogy a gyártást Mexikóba telepítik, mert ez az ország híres a különleges technológiával gyártott kerámiáiról. Az üzemet elhagyó Big Green Eggek átesnek egy utolsó, aprólékos vizsgálaton. A gyár igazoltan az ISO9001 szabványnak megfelelően működik, ami garantálja, hogy minden egyes Tojás kiváló minőségű.

Köszönhetően különleges felépítésének, a gyártási technológiának és a szabadalmaztatott alapanyagnak, amiből készül, a Big Green Egg élettartama hosszabb bármelyik hasonló termékénél. Sem a természetben megtalálható agyag, sem a hagyományos kerámia nem olyan erős, nem áll úgy ellen az időjárás viszontagságainak és nem őrzi annyira a hőt, mint a Tojáshoz használt speciális kerámia. A Big Green Egg anyaga felhevíthető újra és újra anélkül, hogy gyengülne a minősége.

A Big Green Egg teljesen új szintre emeli a szabadtéri sütés élményét, amit ráadásul nem csak nyáron, hanem egész évben élvezhet. A magas minőségű kerámiának köszönhetően a kinti hőmérséklet egyáltalán nem befolyásolja a Tojás belső hőmérsékletét. Télen-nyáron használhatja a Tojást ínycsiklandó grillezett húsok, sült halak, pirított kagyló, párolt finomságok, ropogós szélű pizza és kenyér, vagy akár utánozhatatlan desszertek készítéséhez.

Miért a Big Green Egg a legjobb választás?

A magabiztosság fontos a sütésnél. Ha még sosem sütöttél ezelőtt, vagy mindig szenessé égeted a húst grillezésnél, a Big Green Eggel akkor is csodálatosat fogsz alkotni. Megmutatjuk és megtanítjuk neked az alapokat, hogy hogyan legyél a Big Green Egg mestere, és készíts mindenkit lenyűgöző fogásokat. Csodálkozni fogsz, hogy milyen hamar leszel a parti középpontjában, és beszédtéma az asztalnál. És persze te kóstolhatod meg először a tökéletesen készült omlós, szaftos húsokat és döntöd el, ki kapja a legjobb falatokat!

Könnyű begyújtani

A begyújtás ideje 3-5 perc akár gyújtókockával, akár elektromos gyújtóval indítjuk az izzítást. Ezután lezárt fedéllel és teljesen nyitott szellőzőkkel alul és felül a Tojás 150-200 C hőmérséklete nagyjából 12-15 perc alatt hevíti önmagát. Ezen csodálkoznak leginkább akik először látnak Big Green egg-et.

Süss az év 365 napján!

A Tojás felfűtése és használata az év minden napján pontosan ugyanolyan egyszerű. Legyen tél vagy nyár, a Tojás ugyanannyi idő alatt sütéskész és a sütés hosszát sem befolyásolja a hőmérséklet vagy bármi más tényező.

Tisztítás, csak nagyon ritkán és egyszerűen!

A tisztítás igazán a hamu kikaparását az alsó szellőzőn és a rács tisztántartását jelenti a leggyakoribb esetben, mely mindössze pár percet vesz igénybe.

A barbecue újraértelmezése

Nagyon sok ideig régi fém bbq sütőkön, grilleken bűvészkedtünk, hogy aztán szenes kolbászokat, alul- vagy túlkészült húsokat lássunk eredményül, és valahogy sosem jött össze a tökéletes. Ez mind megváltozik a Big Green Eggel. Újraértelmezzük, ahogy barbequezol. Amikor a tojáson sütsz, az általad készített ételek mindig tökéletesen sülnek meg, ráadásul kinézetre és ízre is csodálatosak lesznek. Az kerámia kialakításának és a különböző sütési módok változatosságának köszönhetően finom és ízekben gazdag eredménnyel zársz minden egyes alkalommal. Nem kell nekünk hinned, nézd meg a főoldalon, hogy milyen híres séfek és éttermek tartják magasba a Big Green Egg zászlaját itthon is, Balaton parti grillétteremtől a Michelin csillagos elittel bezárólag! A Big Green Egg egy szerelem nekünk és annak is azzá válik, aki kipróbálta.

A kulcs az egyszerűség!

Az egyszerű begyújtás és hőmérséklet szabályozás segítségével még az abszolút kezdők is nagyszerű fogásokat készíthetnek. Faszenes sütővel még sosem volt ilyen egyszerű az élet!

A Big Green Egg kiegészítői
Élvezd az ízeket!

Minden tojáson tudsz roston sütni, füstölni, tésztát és desszerteket készíteni, lassú tűzön kíméletesen sütni. Olyan ízeket ismersz meg, amiről nem is álmodtál!

Örvendeztesd meg magad és barátaid!

A barátaid nem fogják elhinni, hogy milyen különleges ízekkel kápráztatod el őket! Te csak dőlj hátra, és élvezd az elismerést, és ha akarod, oszd meg velük is, hogy milyen egyszerű a Big Green Eggben sütni!

Az ősi technológia találkozása a modern anyagokkal

A NASA által a hő pajzsaik számára kifejlesztett csúcstechnikájú kerámia technológiát használva a Big Green Egg jobb hőszigetelést, hőmérsékleti ingadozásokkal szembeni ellenállást, tartósságot és erősebb kerámiát nyújt a felhasználóknak, emellett sokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartja a külső felületet, mint bármilyen gázgrill. Mivel több ezer fokon égetik ki, a tojás a repedéseknek, töréseknek magas hőmérsékleten vagy extrém hideg időjárásban is ellenáll, olyan körülmények között, amik egy normál kerámiában már kárt tettek volna. A külső felület egy időjárásálló, a tojás élettartamán át tartó zöld máz. A Big Green Egg természetesen meleg, ha megérinted, de nem soha nem fog megégetni. Sőt, a tűz mindig a tojáson belül van, így a felső és alsó szellőzők elzárásával bármikor kiolthatod azt. Ezek mellett nyugodtan magára is hagyhatod a tojást anélkül, hogy rá kellene nézned és a hőmérséklet beállításával foglalkoznod.

Kiegészítők

A Big Green Egg sok előnye közül az egyik, hogy rengeteg kiegészítővel teheted könnyebbé a mindennapjaid. Ezek között találsz grillezéshez használatos eszközöket, különböző hőmérőket, sokféle sütőfelületet és rácsot, edényeket és tálakat és más innovatív terméket, amelyek nagyban megkönnyítik, kényelmessé és kreatívvá varázsolják a Big Green Egg élményt.